Nytt år och nya uppdrag

Ett av mina senaste utmaningar var ett rituppdrag väldigt nära havet med västliga och salta vindar. Inte nog med det, här finns även mycket kaniner och det är en mycket väldränderad sandjord. Jag börjar nästan alltid med en SWOT-analys. Vad har platsen för styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Här hamnade mycket på främst "hot". Men allteftersom jag lärde känna platsen och kom på lösningar för att förhindra hoten, så blev det riktigt bra, om jag får säga det själv. Den sida av trädgården som låg i väster fick helt enkelt ett medelhavstema. Då finns det faktiskt en hel del att välja på. Dessutom anlades det en mur på 115 cm mot väster, vilket ger ett visst skydd för de låga växterna och de nedre delarna av de växter som är lite högre. Här har jag föreslagit silverpäron, tallar, lavendel, trumpetranka, caragan, stäppsalvia, martorn, kronärtskocka, rosor, brudslöja och kärleksört. Häck på det mest utsatta stället fick bli oxel. Den är så tacksam och blir sällan eller aldrig ful. Övriga platser i trädgården fick olika teman, såsom "Japaninspiration", "Blickfång", "Bland frukt, bär och grönt", "Växthus och trädgårdar".  

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln