Fr o m den 20 mars kommer jag att under våren och försommaren finnas på hallandsåsens "Bland träd och häck". En unik växtbutik med ett brett utbud av träd, buskar, perenner och sommarblommor. Här finns även en bred kunskap och ett generöst välkomnande. Det blir främst på fredagar, men ibland någon lördag och enstaka söndag som jag finns på plats för att rådge och erbjuda trädgårdsdesign i form av skisser, växtlistor, skötselscheman mm, se under fliken "Design och rådgivning" ovan på den här hemsidan. 

Läs hela inlägget »

Nu är det dags för beskärning av äpple och päron för er som inte hann med det i höstas under JAS (juli-augusti-september). Det är ett mycket stimulerande och skapande arbete. Börja med att gå runt trädet och gör klart för dig vad du önskar för resultat. Du ska ha en rengjord och vass sekatör för att inte skada trädet. Sedan är det bara att sätta igång. Dött och skadat prioriteras, sedan går du på korsande grenar. Klipp alldeles efter den knopp som ser ut att växa åt det håll du önskar att grenen ska fortsätta åt. Ja, det är en bra början. Kontakta gärna Trädgårdslyftet för att beskära!

Läs hela inlägget »

Det här är ett foto från en rabatt på utställningen i Berlin 2017. 

Läs hela inlägget »

Redan nu börjar vi upptäcka både snödroppar och vintergäck i våra trädgårdar här nere i Skåne. Det är fortfarande vinter, men hoppet om en nalkande vår växer inom oss. Som vanligt ser vi fram emot de svävande lila och vita kloten i våra rabatter. De som inte fått ner några allium i sina rabatter kan välja att plantera i krukor, hinkar mm. Bor du i Skåne kan du plantera i rabatten och täcka dem med mull, tång, tidningspapper mm Här på fotot ser du sorterna Globemaster och Ambassador

Läs hela inlägget »

Trädgårdslyftet vill önska alla gamla och nya kunder en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Varför inte ge bort ett presentkort på en trädgårdsdesign eller rådgivning? Hör av er så ordnar vi det.

Läs hela inlägget »

Här är ett förslag på en rabatt som en kund önskat. Det kan ju också fungera som inspiration till andra som går i samma tankar. Det är så stimulerande även för mig.

Läs hela inlägget »

Nu har Trädgårdslyftet sättviktlökar. Det finns konventionellt och Ekologiskt odlade. Gå in i "Butik" och granska.
Det är alltid lika tillfredsställande att gå ut och skörda sin egen vitlök. Är man otålig så kan man börja redan i juni, men då är inte löken klyftad. Har man tålamod som har man en klyftad lök i juli-aug. 

Läs hela inlägget »

Mitt sätt att "dra ett strå till stacken" är att alltmer söka efter ekologiska blomsterlökar. I sortimentet finns nu fem tulpansorter, en allium ('Purple Sensation'), en fritillaria (kungsängslilja), två muscari (pärlhyacint). Hoppas på ännu fler till nästa år.
I morgon, lördag ses vi på Bäckdalens orangeri i Hallavara. På söndag ses vi i hembygdsparken i Ängelholm på den stora trädgårdsmässan. Vi ses!

Läs hela inlägget »

Äntligen är det dags för blomsterlökar! Vi njuter lika mycket varje gång då lagret är fyllt med nya, fasta lökar av bästa kvalité. Helgen den 25-27 aug möter du återigen Trädgårdslyftet på Sofieros årligen återkommande; "Den stora trädgårdsfesten". Vi ses.
Har du inte tillfälle eller helt enkelt för långt att åka, då föreslår vi att du beställer från hemsidan.
Välkommen!

Läs hela inlägget »

Den som tror att blomningssäsongen  för allium är slut tror fel. Här är en underbar sort som heter allium carinatum ssp. pulchellum. På svenska säger  vi dropplök, vilket är ett väldigt fyndigt namn. Det är ju just vad det är. Från det avlånga huvudet faller purpurlila blommor som liknar droppar. Den förökar sig utan att bli ett ogräs och växer i tuvor. Den finns även i vitt; pulchellum 'Album'. Den här blir ca 30-50 cm och blommar i juli-augusti. Det finns snart i Trädgårdslyftets handel på webben och ute på mässor då vi finns ute och träffar dig personligen.

Läs hela inlägget »